English

Áldásos Karácsonyi Ünnepeket kívánunk

Eltelt még egy év – hová fut az ídö?

 

Februári unokák

Február 8.án két unokánk született: Réka, aki Krisztina és Scott lánya, és Maddox (1 óra 2O perccel később), Gyula és Colleen fia.


Erika az év elejét Californiában töltötte, először San Diegoban, annyát és testvéreit látogatni. Utána Montereyben, Krisztináékkal, segiteni a gyerekekkel amikor Réka megjelent. Erika nem nagyon sajnálta hogy kimaradt a Chicagoi télből. Miután haza érkezett, felgyorsitotta a tanulás tempóját, hogy befejezhesse a master’s degree-t minél hamarább. Augusztus elején, testvérével, Zsuzsával, megtett egy hajótúrát a Dunán, Bécstől a Fekete Tengerig. Beszámoló található az Ő web lapján, http://faculty.ccc.edu/enadas/travels.htm az internetten. A sok kaland után megkezdődött a tanitás, amit Erika élvez.

 

 

Gyuszi egy új motorkerékpárt vett, egy Harley Davidson Sportster, 12OO cm3 amit nagy örömmel vezet amikor talál alkalmat – nem meglepő hogy mennyi alkalmat talál.

Most hogy elmult 6O éves, jó hogy van valami ami bisztosan okoz örömet, mert a tést itt-ott fáj, és lelassult. Különben, az iskolával tölti az idejét. Ha épp nem tanít, akkor valamilyen tárgyaláson vesz részt. Nem unatkozik!

 

A hét törpe

Zsolt, Tas, Krisztina, Gyula

Scott befejezi a tanulást (master’s degree ez is, fizikában) most decemberben, így megint költöznek, elöbb Connecticutba, majd júniusba oda, ahonnan újra tengeralattjáróra szál, mint középrangu tiszt. A sok költözködés miatt, Krisztina otthon tanitja a gyerekeket, hogy ne kelljen többszőr megszakitani az iskolázást. Zoltán (6) és Sándor (5) mind ketten egy-egy évvel előre vannak a matematikában, és mind ketten olvasnak angolúl és magyarúl. Különben tartják a korukhoz való szintet – na bár Ők vezetnek versenyautót is. Tervünkben van megnézni Sanyi első versenyét Új Év Napján. Józsi (2) megbízhatóan bajt okoz többszőr naponta. Réka nyügös is, aranyos is – tipikus lány.

 

Gyula Walgreennál gyógyszerészeti doktor. Év elején áthelyezték egy vadonatúj üzletbe, hogy Ő inditsa be. Alig hogy elkezdte, betelyesedet az álma, és felvették a központi írodába, ahol business analyst cím alatt szerepel. Nagy távolságot kellet nagy forgalomban vezetnie, így felhúzta gyökereit, és átköltöztek a város másik oldalára. Colleennal egyűtt szép otthont készítenek. Peyton (8) új iskolába került, amit nagyon szeret. Xander (2.5) nagy energiával felfedezte az új ház lehetőségeit, és Maddox örömmel mászik utána. A fiúk mindent megértenek magyarul, bár inkább angolul beszél Xander. Nem hiába hívják anyanyelvnek. Mi csak magyarul beszélünk velük, így segitünk Gyulának, mert nagyon próbálja hogy két nyelvüek legyenek a gyerekek.

 

Scott beinditja Zolit

Erika és Zsuzsa Bulgariában

Zsolt lakást keres. Azt reméli hogy a sok épitkezés míatt, valamikór csak lemennek az árak, mert nincs annyi gazdag vevő. Ő is befejezte a master degree tanulását idén, komputer szakban. Munkája mellet az idejét cserkész csapatparancsnoksággal tölti. Nagy felelőségérzete van a Chicagoi magyar fiatlok iránt. Barátnőjével tölt sok időt, na meg a néptánc csoportban is aktiv. De jó amikor itthon van. Van aki élvezheti Erika főzését (Gyuszi évekóta este is dolgozik, bár ősszel többet volt itthon), és akivel sok pingpong játék folyik.

 

Tas harmadik évében van az egyetemen, mint angol szakos. Nagyon szeret írni, és van rá tehetsége. Talán örökölt valamennyi költői érzéket dédnagyapjától, Vietórisz Józseftól. Iskolán kívül programmozik a Cleveland Clinic korháznak. Úgy gondolja hogy ezzel fogja megkeresni a mindennapi kenyerét, és csak a szabad idejében fog írni. Majd meglátjuk. A clevelandi magyar életbe aktiv részt vesz, cserkészet és regős néptánc csoportban. Nem látjuk gyakran, de jó tudni hogy megtalálja a helyét Clevelandban.

 

Békességes és örömteljes új esztendőt kívánunk mindenkinek!

A Harley, gazdájával